Snabba gratängen med kryddiga korvar

Den här mättande gratängen med potatis, korv och grillad paprika går snabbt och lätt att laga. Chili och Västerbottensost sätter extra smak på rätten.

4 portioner

Du behöver

  • 300 g valfria kryddiga korvar
  • 4-5 kokta kalla potatisar
  • 150 g cocktailtomater i blandade färger
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 grillade paprikor (på burk)
  • 1 röd chilifrukt
  • 3.5 msk smör

Stanning

1 dl mjölk
5 ägg
2 dl riven lagrad ost ex. Västerbottensost
1 tsk salt och 1 krm svartpeppar

Garnering

kryddgrönt
oregano

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva korven och dela potatisen i bitar. Halvera tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla de grillade paprikorna. Kärna ur och finhacka chilifrukten.

2

Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn först korv därefter potatis. Fräs därefter lök, paprika, chili och vitlök blankt och smidigt utan att det får färg.

3

Fördela samtliga ingredienser i en smord eldfast form.

4

Vispa samman mjölk och ägg. Vispa ner kryddor och ost. Häll stanningen över ingredienserna i formen, peta med en gaffel så att stanningen rinner ner överallt.

5

Grädda i nedre delen av ugnen till gratängen fått fin färg i ca 18–20 minuter.

6

Tag ut och garnera med kryddgrönt.

Scroll to Top