RECEPT FRÅN HJ

Jordärtskockssoppa med kryddiga korvar

Av . Foto: Pelle Bergström och Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g jordärtskockor
  • 300 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • 3 st kryddstarka korvar ex Chorizo
  • 30 g mangoldblad
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Skala jordärtskockor, potatis och lök. Skär allt i lika stora bitar och lägg i en kastrull. Häll på vatten och smula ner buljongtärningar. Låt sjuda under lock tills allt är mjukt. Mixa soppan slät och häll i grädde. Smaka av med salt.

2

Skär korven i tunna skivor och stek lätt knapriga i torr stekpanna. Servera soppan med korven och toppa med mangoldblad, några droppar olja och nymalen svartpeppar.


Recept