RECEPT FRÅN HJ

Halloncheesecake med Digestivebotten

Fixa fika utan ugn! Halloncheesecaken får fin färg och ljuvlig smak med massor av bär i smeten. Bottnen görs på krossade Digestivekex.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 300 g digestivekex
  • 100 g smör
  • Fyllning

  • 4 st gelatinblad
  • 300 g hallon
  • 250 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering

  • bär

Gör så här

1

Botten: Mixa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Ställ i ­kylen.

2

Låt gelatinbladen ­ligga i kallt vatten i 5 minuter. Mixa hallonen. Vispa färskost och florsocker krämigt. Tillsätt grädden under vispning.

3

Ta upp och smält ­gelatinbladen med ½ dl av hallonmixen. Rör ner i färskostkrämen och blanda sist i hallonen.

4

Häll fyllningen i formen och ställ kallt i minst 4 timmar.

5

Garnering: Ta kakan ur formen och toppa med hallon, blåbär, jordgubbar, smultron och vinbär.


Recept