Halloncheesecake med Digestivebotten
Fixa fika utan ugn! Halloncheesecaken får fin färg och ljuvlig smak med massor av bär i smeten. Bottnen görs på krossade Digestivekex.
Av Kerstin Svensson. Foto: Erik Karlsson
Du behöver
- 300 g digestivekex
- 100 g smör
- 4 st gelatinblad
- 300 g hallon
- 250 g färskost
- 2 dl florsocker
- 2 dl vispgrädde
- bär
Fyllning
Garnering
Gör så här
Botten: Mixa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Mixa hallonen. Vispa färskost och florsocker krämigt. Tillsätt grädden under vispning.
Ta upp och smält gelatinbladen med ½ dl av hallonmixen. Rör ner i färskostkrämen och blanda sist i hallonen.
Häll fyllningen i formen och ställ kallt i minst 4 timmar.
Garnering: Ta kakan ur formen och toppa med hallon, blåbär, jordgubbar, smultron och vinbär.