RECEPT FRÅN HJ

Grillade kycklingben med mangosalsa och limesmör

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingben
  • 1.5 dl sås
  • 4 st vakuumförpackade majskolvar
  • 1,5 dl färdigköpt BBQ-sås gärna med hickory
  • flingsalt och svartpeppar
  • olivolja
  • flingsalt och svartpeppar
  • Mangosalsa

  • 200 g cocktailtomater
  • 1 st mango
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st salladslökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st passionsfrukter
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl koriander
  • salt
  • Limesmör

  • 150 g rumsvarmt smör
  • rivet skal av 2 limer
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk flytande honung
  • flingsalt

Gör så här

1

Blanda kycklingen med BBQ–sås. Marinera i kylen några timmar.

2

Grilla benen runt om över glöd tills de är genomgrillade och köttsaften är ofärgad. Pensla med såsen ett par gånger under tiden. Krydda med salt och peppar.

3

Dela varje majskolv i fyra delar och gnid in dem med olivolja. Grilla hastigt runt om. Bred ev lite limesmör på majsen och strö över flingsalt.

4

Salsa: Klyfta tomaterna. Skala och tärna mangon. Kärna ur och hacka chilifrukten. Strimla salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Gröp ur passionsfrukterna. Blanda alla ­ingredienserna och smaka av med salt.

5

Limesmör: Blanda ­ingredienserna. Förvara smöret i kylen till strax före servering.


Recept