RECEPT FRÅN HJ

Grillad kyckling med senapssås och potatissallad

Festligt med hel, urbenad kyckling, senapssås och en vacker potatissallad.

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st hel urbenad kyckling
  • Rubb

  • 1 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk chilipeppar
  • Senapssås

    Senapssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
  • Potatissallad

    Potatissallad

  • 800 g färskpotatis
  • 150 g gröna bönor
  • 2 st nektariner
  • 1 st avokado
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 dl dill
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

1

Rubb: Blanda kryddorna och gnid in i kycklingen. Grilla kycklingen bredvid glöden i ca 40 minuter, tills innertemperaturen är 72°.

2

Rubb: Blanda kryddorna och gnid in i kycklingen. Grilla kycklingen bredvid glöden i ca 40 minuter, tills innertemperaturen är 72°.

3

Senapssås: Blanda crème fraiche, majonnäs, senap, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.

4

Senapssås: Blanda crème fraiche, majonnäs, senap, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.

5

Potatissallad: Skrubba och koka potatisen. Dela stora potatisar. Ansa och koka bönorna i 3 minuter.

6

Potatissallad: Skrubba och koka potatisen. Dela stora potatisar. Ansa och koka bönorna i 3 minuter.

7

Dela nektarinerna och avokadon i klyftor.

8

Dela nektarinerna och avokadon i klyftor.

9

Lägg upp spenat, potatis, bönor, nektariner och avokado i en skål. Strö över dill.

10

Lägg upp spenat, potatis, bönor, nektariner och avokado i en skål. Strö över dill.

11

Vispa ihop vinäger, olja, honung, senap, salt och peppar. Blanda med salladen.

12

Vispa ihop vinäger, olja, honung, senap, salt och peppar. Blanda med salladen.

13

Skär upp kycklingen. Servera med sås och potatissallad.

14

Skär upp kycklingen. Servera med sås och potatissallad.


Recept