RECEPT FRÅN HJ

Gratinerad räkmacka

Snabblagad och god räkmacka i all sin enkelhet. Fyllningen puffar upp sig i ugnen. Tag undan några räkor till garnering.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva formfranska
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk senap
  • 2 msk hackad dill
  • 1.5 msk bostongurka
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • Garnera med

  • dill
  • skivad citron
  • räkor
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret och fräs löken blank och smidig. Tag av och låt rinna av och svalna på hushållspapper. Skala och hacka räkorna. Tag undan några hela till garnering.

2

Blanda samman lök, hackade räkor, hackat ägg, majonnäs, senap, dill och bostongurka. Fördela blandningen på brödskivorna.

3

Strö över riven ost. Gratinera strax under ugnens mitt ca 10 minuter eller tills osten fått fin färg. Tag ut och garnera med dill, skivad citron och resterande räkor.


Recept