RECEPT FRÅN HJ

Gratinerad köttfärsrulle

Foto: Thomas Carlén

Okänd
3 portioner

Du behöver

    Pannkaka:

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 2 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 tsk matfett
  • Fyllning:

  • 1 st gul lök
  • 200 g nötfärs
  • 1 msk matfett
  • 2 dl tomater krossade med basilika
  • salt svartpeppar
  • 2 dl ost lagrad riven
  • Servera med:

  • vitkålssallad med apelsin
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Pannkaka: Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken. Tillsätt äggen och resten av mjölken och vispa till en slät smet. Smörj en ugnslåda, som är ca 23x30 cm, med matfett. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Vänd upp pannkakan på ett smör-papper.
2
Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs löken i en stekpanna med matfett, tills den är mjuk. Lägg i färsen och fräs den smulig. Tillsätt krossade tomater och smaka av med salt och peppar. Koka i 3 minuter. Bred köttfärsröran på pannkakan och rulla ihop från långsidan. (Hit kan du förbe-reda. Rulla in rullen i smörpapper och lägg i en plastpåse i kylen. Grati-nera på 200º i 10 minuter.)
3
Strö över osten och gratinera högt upp i ugnen i 5 minuter. Skär upp i skivor och servera med vitkålssallad med apelsin.

Recept