Du behöver
- 2 st clementin
- 75 cl vin halvtorrt vitt
- 1 dl ljust muscovadosocker
- strösocker ev 1 dl
- 2 st kanelstänger
- 5 st stjärnanis
- 10 st kryddnejlikor
- 10 st kardemummakärnor
- 1 st vaniljstång
- 75 cl mousserande vin
10 små glas
Gör så här
1
Skölj clementinerna väl. Blanda vin, muscovadosocker, kanel, stjärnanis, kryddnejlikor, kardemumma, delad vaniljstång och 1 skivad clementin i en kastrull, den andra clementinen ska i mot slutet.
2
Värm försiktigt, utan att det kokar. Ställ kastrullen åt sidan för att dra i ett par timmar, men ta upp clementinskivorna så att glöggen inte blir besk.
3
Skiva clementinen. Sila eventuellt bort kryddorna och lägg i clementin-skivorna. Häll i mousserande vin och servera direkt.