Glöggbål

Du behöver 2 st clementin 75 cl vin halvtorrt vitt 1 dl ljust muscovadosocker strösocker ev 1 dl 2 st kanelstänger 5 st stjärnanis 10...

Du behöver

  • 2 st clementin
  • 75 cl vin halvtorrt vitt
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • strösocker ev 1 dl
  • 2 st kanelstänger
  • 5 st stjärnanis
  • 10 st kryddnejlikor
  • 10 st kardemummakärnor
  • 1 st vaniljstång
  • 75 cl mousserande vin

10 små glas

Gör så här

1
Skölj clementinerna väl. Blanda vin, muscovadosocker, kanel, stjärnanis, kryddnejlikor, kardemumma, delad vaniljstång och 1 skivad clementin i en kastrull, den andra clementinen ska i mot slutet.

2
Värm försiktigt, utan att det kokar. Ställ kastrullen åt sidan för att dra i ett par timmar, men ta upp clementinskivorna så att glöggen inte blir besk.

3
Skiva clementinen. Sila eventuellt bort kryddorna och lägg i clementin-skivorna. Häll i mousserande vin och servera direkt.

Scroll to Top