Du behöver

    Ugn: 225°

  • 600 g squash 2-3 stycken
  • 2 st tomater
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • Grundsås

  • 1 st stor gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk rapsolja
  • 400 g fläskfärs
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • salt
  • peppar
  • Till gratängen

  • 50 g babyspenat
  • 150 g gratängost
  • Servering

  • rucola
  • nykokt pasta eller potatis

Gör så här

1

Dela och skiva squashen. Skiva tomaterna. Lägg grönsakerna på en papprad plåt. Ringla över oljan, salta, peppra och rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

2

Grundsås: Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs löken i oljan i cirka 3 minuter.

3

Tillsätt färsen och stek den smulig under omrörning. Blanda i smulad buljongtärning. Blanda i tomatpurén. Blanda i krossade tomater och koka upp under omrörning. Sjud i cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Till gratängen: Varva grönsaker, färssås, spenat och ost i en långpanna i två–tre lager, avsluta med ost. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

5

Servering: Servera med rucola och pasta eller potatis.


Recept