Färsgratäng med squash

Du behöver Ugn: 225° 600 g squash 2-3 stycken 2 st tomater 2 msk olivolja salt peppar Grundsås 1 st stor gul lök 2 st...

Du behöver

Ugn: 225°

600 g squash 2-3 stycken
2 st tomater
2 msk olivolja
salt
peppar

Grundsås

1 st stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
400 g fläskfärs
1 st hönsbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater 400 g
salt
peppar

Till gratängen

50 g babyspenat
150 g gratängost

Servering

rucola
nykokt pasta eller potatis

Gör så här

1

Dela och skiva squashen. Skiva tomaterna. Lägg grönsakerna på en papprad plåt. Ringla över oljan, salta, peppra och rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

2

Grundsås: Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs löken i oljan i cirka 3 minuter.

3

Tillsätt färsen och stek den smulig under omrörning. Blanda i smulad buljongtärning. Blanda i tomatpurén. Blanda i krossade tomater och koka upp under omrörning. Sjud i cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Till gratängen: Varva grönsaker, färssås, spenat och ost i en långpanna i två–tre lager, avsluta med ost. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

5

Servering: Servera med rucola och pasta eller potatis.

Scroll to Top