Du behöver
- 600 g squash 2-3 stycken
- 2 st tomater
- 2 msk olivolja
- salt
- peppar
- 1 st stor gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk rapsolja
- 400 g fläskfärs
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater 400 g
- salt
- peppar
- 50 g babyspenat
- 150 g gratängost
- rucola
- nykokt pasta eller potatis
Ugn: 225°
Grundsås
Till gratängen
Servering
Gör så här
1
Dela och skiva squashen. Skiva tomaterna. Lägg grönsakerna på en papprad plåt. Ringla över oljan, salta, peppra och rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
2
Grundsås: Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs löken i oljan i cirka 3 minuter.
3
Tillsätt färsen och stek den smulig under omrörning. Blanda i smulad buljongtärning. Blanda i tomatpurén. Blanda i krossade tomater och koka upp under omrörning. Sjud i cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Till gratängen: Varva grönsaker, färssås, spenat och ost i en långpanna i två–tre lager, avsluta med ost. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
5
Servering: Servera med rucola och pasta eller potatis.