RECEPT FRÅN HJ

Enkel jordgubbsmousse

En vacker och delikat jordgubbsmousse blir en perfekt avslutning på middagen.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 250 g färska jordgubbar
  • 200 g syltsocker med pektin
  • 4 dl vispgrädde
  • Garnering

  • jordgubbar
  • kryddgrönt t.ex. mynta eller citronmeliss

Gör så här

1

Ansa och skölj jordgubbarna. Dela dem i mindre bitar.

2

Blanda jordgubbar och syltsocker i en kastrull. Låt koka upp och sjud ett par minuter, tills bären är mjuka.

3

Häll upp kompotten i en skål och ställ att svalna i kylen.

4

Vispa grädden krämig. Rör om kompotten så att den blir smidig. Blanda grädden med jordgubbs­kompotten. ­Fördela i glas eller ­koppar.

5

Garnering: Toppa med bär och kryddgrönt.


Recept