RECEPT FRÅN HJ

Coleslaw med frisk dressing

Kålsalladen kan även den göras dagen innan. Blanda ner apelsinfiléerna precis före servering.

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • vitkålshuvud
  • rödkålshuvud
  • stor riven morot
  • selleristjälk
  • apelsiner
  • bladpersilja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • 0.5 tsk hel kummin
  • apelsinklyftor

Gör så här

1

Strimla kålen fint eller hyvla med en osthyvel. Lägg den i en skål och häll över kokande vatten. Låt kålen ligga i blöt i en minut. Häll den sedan i ett durkslag och skölj med rikligt med kallt vatten. Förvara i kylen.

2

Strimla eller riv moroten tunt. Skär sellerin i tunna skivor. Filea apelsinerna. Krama ur fruktköttsresterna och spara på saften.

3

Rör samman ingredienserna till dressingen och häll i apelsinsaften. Blanda ner kål, morot och selleri. Låt stå kallt fram till servering. Garnera med apelsinklyftor och bladpersilja. Kålsalladen håller 4–5 dagar i kylen.


Recept