Du behöver
- vitkålshuvud
- rödkålshuvud
- stor riven morot
- selleristjälk
- apelsiner
- bladpersilja
- 1 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk strösocker
- salt
- 0.5 tsk hel kummin
- apelsinklyftor
Gör så här
1
Strimla kålen fint eller hyvla med en osthyvel. Lägg den i en skål och häll över kokande vatten. Låt kålen ligga i blöt i en minut. Häll den sedan i ett durkslag och skölj med rikligt med kallt vatten. Förvara i kylen.
2
Strimla eller riv moroten tunt. Skär sellerin i tunna skivor. Filea apelsinerna. Krama ur fruktköttsresterna och spara på saften.
3
Rör samman ingredienserna till dressingen och häll i apelsinsaften. Blanda ner kål, morot och selleri. Låt stå kallt fram till servering. Garnera med apelsinklyftor och bladpersilja. Kålsalladen håller 4–5 dagar i kylen.