Chokladtarte med Nutella och hallonsås

Nutellan ger en härligt söt och god nötsmak till den mörka chokladtryffelpajen. Garnera med mörka bär och servera med en frisk hallonsås.

Du behöver

Botten:

150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 msk kakao
1 st ägg

Fyllning:

200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 dl mörk sirap
200 g nutella
1 st apelsin

Garnera med:

kakao
färska fikon

Servera med:

hallonsås se recept i kommentarsfältet
lättvispad grädde

Ugn: 200°

Gör så här

1

Botten: Mixa ihop kallt smör, mjöl, socker och kakao i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Vira in degen i plastfolie och låt vila i kylen, 1 timme. Tryck ut degen i en låg vid form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylen i minst 1 timme. Grädda mitt i ugnen, 10–12 minuter. Låt kallna.

2

Fyllning: Grovhacka chokladen. Koka upp grädde och sirap. Ta kastrullen från värmen och blanda i choklad och nöt- och chokladkräm, och rör om tills chokladen smält. Blanda i apelsinskal. Häll fyllningen i formen och låt stelna i kylen i minst 5 timmar.

3

Vid servering: Pudra över kakao och garnera med fikon och bär. Servera med hallonsås och lättvispad grädde.


Kommentar:
Receptet räcker till 8-10 bitar.

Hallonsås:
4 portioner:
Tina 500 g hallon. Mixa dem till en slät puré med mixerstav. Låt rinna av genom en sil. Mosa med en slev tills det bara är kärnor blir kvar i silen. Smaka av med ca 1msk florsocker.

Scroll to Top