RECEPT FRÅN HJ

Chili på högrev

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 1 kg högrev
  • salt och svartpeppar
  • neutral olja
  • 2 st gula lökar
  • 1 st skuren gul paprika
  • 1 st skuren röd paprika
  • 4 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 st hackad röd chili
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk mald koriander
  • 1 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk vinäger
  • 420 g vita bönor i tomatsås
  • Servering

  • gräddfil
  • färsk koriander
  • limeklyftor
  • tortillachips

Gör så här

1

Tärna köttet i 3 cm stora bitar. Salta och peppra och stek runt om i olja i en gryta.

2

Tillsätt lök, paprika, vitlök, chili och torra kryddor och stek några minuter till.

3

Häll på tomater, vatten, fond och vinäger och låt koka tills köttet lätt faller isär ca 2 timmar. Tillsätt ev mer vatten om det behövs under koktiden.

4

Tillsätt bönorna och koka ytterligare 5 min.

5

Servera med gräddfil, koriander, limeklyftor och tortillachips.


Recept