Du behöver
- 1 kg högrev
- salt och svartpeppar
- neutral olja
- 2 st gula lökar
- 1 st skuren gul paprika
- 1 st skuren röd paprika
- 4 st hackade vitlöksklyftor
- 1 st hackad röd chili
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk spiskummin
- 0.5 msk mald koriander
- 1 tsk mortlade fänkålsfrön
- 800 g krossade tomater
- 3 dl vatten
- 1 msk oxfond
- 1 msk vinäger
- 420 g vita bönor i tomatsås
Servering
gräddfil
färsk koriander
limeklyftor
tortillachips
Gör så här
Tärna köttet i 3 cm stora bitar. Salta och peppra och stek runt om i olja i en gryta.
Tillsätt lök, paprika, vitlök, chili och torra kryddor och stek några minuter till.
Häll på tomater, vatten, fond och vinäger och låt koka tills köttet lätt faller isär ca 2 timmar. Tillsätt ev mer vatten om det behövs under koktiden.
Tillsätt bönorna och koka ytterligare 5 min.
Servera med gräddfil, koriander, limeklyftor och tortillachips.