Bacon- och kesopannkaka

Du behöver 3 dl mjölk 1 dl vetemjöl 1 msk kruskakli 2 st stora ägg 0.5 tsk salt 125 g keso 120 g bacon Butlers...

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk kruskakli
  • 2 st stora ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g keso
  • 120 g bacon Butlers Choice, Scan

Servera med:

rårörda lingon
sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa hälften av mjölken med mjöl och kruskakli i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och keso.

2
Stek baconskivorna i en het stekpanna och låt dem rinna av på hushållspapper. Klipp strimlor av baconet och lägg dem i en liten smord ugnssäker form.

3
Häll pannkakssmeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Skär pannkakan i bitar och servera med rårörda lingon och sallad.

Scroll to Top