RECEPT FRÅN HJ

Äppelrutor med kokostosca

Att baka i långpanna är alltid lika praktiskt. De här saftiga äppelrutorna toppas med en söt och knäckig kokostosca och mörk choklad.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
24 bitar

Du behöver

  • 100 g smör
  • ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk nystötta kardemummakärnor
  • äpplen
  • 75 g mörk choklad
  • Kokostosca

  • 75 g smör
  • 3 dl kokos
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap

Gör så här

1

Ugn: 200 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna som mäter cirka 40x25 centimeter.

2

Skala äpplena och skär i tunna klyftor. Stick ner äppelklyftorna i smeten.

3

Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 minuter.

4

Blanda under tiden ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Låt sjuda cirka 10 minuter. Rör då och då.

5

Bred toscasmeten över kakan. Fortsätt grädda tills kakan är genomgräddad, cirka 15 minuter.

6

Skär kakan i bitar och ringla över smält choklad vid servering.


Recept