RECEPT FRÅN HJ

Apelsin- och chokladrutor

Chokladrutor med rikligt med kokostopping.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
30 bitar

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1.5 dl mjölk
  • Kokostopping

  • 75 g smör
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl kokos
  • Ugn 225 grader

Gör så här

1

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.

2

Vänd ner mjölblandningen växelvis med smör och mjölk. Blanda till en smet och häll i form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3

Grädda i 20 minuter och låt svalna.

4

Kokostopping: Smält smöret i en kastrull. Rör ner sirap, apelsinsaft, socker och kokos, sjud i 5 minuter.

5

Bred kokostoppingen försiktigt över kakan och grädda i 7 minuter till. Låt kakan svalna och skär i rutor.


Recept