Du behöver
- 2 st ägg
- 3 dl socker
- 150 g smör
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1.5 dl mjölk
Kokostopping
75 g smör
1 dl mörk sirap
1 dl pressad apelsinsaft
2 dl strösocker
6 dl kokos
Ugn 225 grader
Gör så här
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Vänd ner mjölblandningen växelvis med smör och mjölk. Blanda till en smet och häll i form, 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 20 minuter och låt svalna.
Kokostopping: Smält smöret i en kastrull. Rör ner sirap, apelsinsaft, socker och kokos, sjud i 5 minuter.
Bred kokostoppingen försiktigt över kakan och grädda i 7 minuter till. Låt kakan svalna och skär i rutor.