Gratinerad torsk med chilisås

Torsken tillagas i ugnen under en krämig sås gjord på grädde, purjolök och chilisås – allt gott i en form! Pressad potatis smakar bra till.

Du behöver

    4 portioner
  • 450 g fryst torskfilé, tinad
  • ½ purjolök
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl chilisås
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad dill, fryst
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Servering
  • pressad potatis
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Dela fisken i mindre bitar och lägg i en smord form. Skölj och skiva purjolöken och strö över fisken.

2

Vispa ihop mjöl, grädde, chilisås, salt, peppar och dill i en kastrull. Smula i buljongtärningen och koka upp under omrörning.

3

Häll såsen över fisken. Täck formen med folie och tillaga i ugnen i 20 minuter.

4

Servering: Servera med pressad potatis.

Scroll to Top