4 portioner
Du behöver
- 300 g valfria kryddiga korvar
- 4-5 kokta kalla potatisar
- 150 g cocktailtomater i blandade färger
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 grillade paprikor (på burk)
- 1 röd chilifrukt
- 3.5 msk smör
Stanning
1 dl mjölk
5 ägg
2 dl riven lagrad ost ex. Västerbottensost
1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
Garnering
kryddgrönt
oregano
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva korven och dela potatisen i bitar. Halvera tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla de grillade paprikorna. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn först korv därefter potatis. Fräs därefter lök, paprika, chili och vitlök blankt och smidigt utan att det får färg.
Fördela samtliga ingredienser i en smord eldfast form.
Vispa samman mjölk och ägg. Vispa ner kryddor och ost. Häll stanningen över ingredienserna i formen, peta med en gaffel så att stanningen rinner ner överallt.
Grädda i nedre delen av ugnen till gratängen fått fin färg i ca 18–20 minuter.
Tag ut och garnera med kryddgrönt.