Du behöver
- 8 skiva lövbiff ca 600 gram
- salt och nymald peppar
- 0.5 st finhackad gul lök
- 50 g champinjoner
- 1 tsk torkad timjan
- 4 st baconskivor
- 2 dl porter eller mörkt öl
- 3 dl vatten
- 2 msk oxfond
- 8 st stötta enbär
- tandpetare eller cocktailpinnar
- smör till stekning
- sås
Sås
5 dl silad sky
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
3 msk svartvinbärsgelé
2 tsk kinesisk soja
salt och nymald peppar
Gör så här
Hacka lök och svamp. Fräs några minuter i smör. Blanda i timjan mot slutet. Låt svalna. Dela baconskivorna.
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Krydda med salt och peppar.
Lägg en halv baconskiva och svampfräs på köttskivorna. Vik långsidorna över fyllningen. Rulla ihop från ena kortsidan till ett paket. Fäst med cocktailpinnar eller tandpetare.
Bryn rulladerna, några i taget, i smör i en stekpanna. Ställ åt sidan.
Koka upp porter, vatten, fond och enbär i en gryta. Lägg ner rulladerna. Sjud sakta under lock tills köttet är mört, cirka 50 minuter. Lyft upp rulladerna och varmhåll.
Sila skyn. Diska ur grytan. Häll tillbaka skyn i grytan och koka upp. Rör ut mjölet i grädden. Vispa ner redningen i skyn tillsammans med gelé och soja. Låt såsen koka ihop cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner rulladerna i såsen och värm.