4 portioner
Du behöver
- ½ purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 200 g tomater
- 100 g soltorkade tomater
- 100 g urkärnade gröna oliver
- 2 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 2 msk finhackad timjan
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 600 g torskfilé
- 25 g smör
Topping
rivet skal av 1 citron
grovriven parmesanost
basilikablad
Servering
kokt pasta
Gör så här
Strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka tomaterna. Strimla de soltorkade tomaterna. Dela oliverna.
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Fräs purjolök och vitlök blanka utan att de får färg. Tillsätt tomater, soltorkade tomater och oliver och fräs i ca 2 minuter.
Tillsätt vin, vatten, timjan, salt och peppar. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter.
Dela fisken i 4–6 lika stora bitar. Salta och peppra. Lägg fiskbitarna i såsen och klicka smör på varje bit. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda i 5–6 minuter.
Topping: Toppa med citronskal, parmesan och basilikablad.
Servering: Servera med kokt pasta.