Du behöver
-
4 portioner
- 900 g fast potatis Sås
- 1 stor zucchini
- 1 ½ rödlök
- 3 msk persilja
- 2 msk rosmarin
- 3–4 tomater
- 1 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk flytande honung
- ½ dl tomatpuré
- 2 dl vatten Färs
- Rivet skal av 1 citron
- 500 g blandfärs
- ½ tsk salt
- 1 ägg
- ½ msk fransk senap
- 1 krm svartpeppar
- romansallad Garnera med
- kryddgrönt
- Servera med
- kokt potatis eller rostad klyftpotatis Ugn: 225°
Gör så här
Ansa och dela zucchinin i 1–2 cm tjocka tärningar. Skala och skiva löken tunt. Hacka persilja och rosmarin. Tärna tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och zucchini blankt och smidigt utan att det får alltför mycket färg. Tillsätt örter, tomattärningar, hackad vitlök, vinäger, honung, tomatpuré och vatten.
Rör om och låt blandningen sjuda i ca 3–4 minuter. Häll över såsen i en eldfast form eller på ett bleck.
Tvätta och riv skalet av citronen. Blanda samman färs, citronskal, salt, ägg, senap och peppar.
Klicka ut färsen på såsen i formen. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 20 minuter eller tills färsen ser klar ut och har en innertemperatur på 70°.
Garnera med klippt sallad och örter och servera med kokt potatis eller rostad klyftpotatis.