• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ulliga tomtar

  En fin tomte att ställa varhelst där det behövs julstämning.

  Bild 1284863Det här behöver du:
  Papprör/rundstav/cylinderformad gren med diametern 6 cm, lockig  ca 40 g grålockig lammull, fyllnadsvadd, 1 träkula (15– 20 mm i diameter), hobbylim, melerad filt i mörkrött samt puderrouge eller liknande i brunrött. Ull, träkula och filt kan du hitta på Panduro Hobby (tel  040-22 30 70).  
   
  Så här gör du:
  Såga av röret/rundstaven/grenen så att höjden blir 10 cm. Slipa till ovankanten så att den blir fasad. Limma ull-lockarna, en och en längs ovankanten, runt cylindern, med hobbylimmet. Limma ytterligare en rand med lockar ca 3 cm ner. Fortsätt på samma sätt tills stommen är helt täckt av ullen. Ullen ska hänga ut rejält under nederkanten.  
   
  Klipp till luvan mot vikt kant (lägg ej till sömsmån) och lägg kanterna omlott så att de överlappar varandra med 0,5 cm. Sy ihop för hand från rätsidan med små stygn i röd sytråd. Limma fast träkulan i översta skäggranden. Stoppa luvan löst med vadden och trä den på stommen. Låt luvan gå ner ca 1 cm på träkulan. Limma fast. Fortsätt eventuellt att fylla resten av stommen med vadd. Avsluta med att pudra rouge på tomtens näsa och böja till luvan så att den får "rätta stuket".
 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!