Goda röror till julskinkan

Lika goda på det stora julbordet som till en läcker skinksmörgås. På bilden ser du framifrån Ädeloströra med valnötter, Cole slaw med rödkål och längst bak ser du en söt och syrlig äppelsallad.

Du behöver

Cole slaw med rödkål

1 st rödkål ca 300 g
2 st äpplen
2 dl lätt crème fraiche
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk fransk senap
0.5 msk socker
0.5 tsk salt
2 msk riven pepparrot
vallmofrö

Ugn: 250°

Ädeloströra med valnötter

100 g ädelost t ex Kvibille
0.5 dl lätt crème fraiche
1.5 msk matlagningsgrädde
1 st äpple
1 st päron
2 msk valnötter grovhackade
pressad citronsaft

Söt och syrlig äppelsallad

2 st äpplen
2 dl lätt crème fraiche
1 msk flytande honung
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

Gör så här

1
Cole slaw med rödkål: Strimla kålen fint. Kärna ur äpplena och strimla dem tunt. Rör samman creme fraiche med äppelcidervinäger, senap, socker, salt och riven pepparrot. Rör ner kål och äpple i såsen. Ställ kallt några timmar innan det ska avnjutas.

2
Ädeloströra med valnötter: Mosa osten med en gaffel tillsammans med creme fraiche och grädde till en krämig konsistens. Kärna ur äpple och päron. Tärna och rör ner i oströran. Smaka av med pressad citronsaft och strö över nötterna.

3
Söt och syrlig äppelsallad: Rör samman creme fraiche med honung och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Kärna ur äpplena och tärna dem fint. Rör ner dem i creme fraichen.

Scroll to Top