RECEPT FRÅN HJ

Yakiniku med ris

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 300 g entrecote eller ryggbiff
  • 10 cm purjolök
  • Marinad:

  • 0.75 dl japansk sushisoja
  • 0.25 dl torr sherry
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk ingefära färsk riven
  • 0.5 msk olja
  • Servera med:

  • sesamfrön
  • kokt jasminris
  • japansk sushisoja

Gör så här

1

Skär köttet i mycket tunna strimlor. Ansa, dela, skölj och strimla purjolöken.

2

Marinad: Blanda soja, sherry, riven vitlök, honung och ingefära i en skål. Lägg i kött och purjolök och vänd runt så att allt kött blir täckt med marinad. Marinera i minst 20 minuter, gärna över natten. Häll av och spara marinaden.

3

Woka köttet i en stor stekpanna med olja. Tillsätt marinaden och koka upp. Strö över sesamfrön och servera med kokt ris, soja och rucolasallad.


Recept