RECEPT FRÅN HJ

Tomatsoppa med chorizo

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 2 burk krossade tomater à 500 g
  • 2 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • strösocker
  • vinäger eventuellt
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 200 g chorizokorv

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med smör utan att det får färg. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärningar, och koka i 10 minuter. Mixa soppan slät.

2

Tillsätt grädde. Smaka av med salt, peppar, socker och ev vinäger.

3

Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna. Ta upp dem.

4

Skär korven i slantar och stek den i stekpannan. Servera soppan med pumpakärnor och chorizo.


Passar till:

Recept