RECEPT FRÅN HJ

Tomatmarmelad med mandel eller pinjekärnor

Gott till grova scones, skorpor eller ost.

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
1 liter

Du behöver

  • 500 g tomater röd, gul orange eller mörkröd
  • 4 st äpplen ca 500 gram
  • 6 dl strösocker
  • 1 st citron rivet skal och saft
  • 50 g skållad sötmandel eller pinjekärnor

Gör så här

1

Mixa tomater och skalade urkärnade äpplen i bitar. Lägg över i en gryta. Tillsätt sockret och låt koka, ca 40 minuter. Tillsätt citronskal och -saft. Koka ytterligare 5 minuter. Gör marmeladprovet. Rör ner mandel eller pinjekärnor.

2

Häll upp i glasburkar och förslut med lock. Förvara i kylskåp. Servera till ost, scones och skorpor. Gott även till havregrynsgröt.


Recept