Salami och broccolipaj

Du behöver Grunddeg till paj 125 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 2.5 msk kallt vatten Salami och broccolipaj Det här behövs för 4-6...

Du behöver

Grunddeg till paj

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2.5 msk kallt vatten

Salami och broccolipaj

Det här behövs för 4-6 port:

1 st sats pajdeg
250 g broccolibuketter
2 st tomater
150 g salami
75 g ädelost
3 st ägg
3 dl kaffegrädde
salt peppar
1 st vitlöksklyfta
3 dl riven ost

Ugn: 200°

Gör så här

1
Pajdeg:

2
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila, cirka 30 minuter.

3
Salami och broccolipaj:

4
Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajens botten med en gaffel. Sätt sedan en remsa aluminiumfolie runt kanten. Låt pajformen vila kallt cirka 15 minuter.

5
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. Ta bort folien.

6
Koka broccolibuketterna enligt förpackningens anvisningar. Låt dem rinna av väl. Lägg dem i det förgräddade pajskalet.

7
Skär tomaterna i ganska tjocka skivor. Strimla salamin och dela ädelosten i små bitar. Fördela det ovanpå broccolin.

8
Vispa samman äggen med kaffegrädde, salt, peppar och pressad vitlök. Häll det över pajen och strö över riven ost.

9
Grädda pajen mitt i ugnen i 30-35 minuter eller tills allt har fin färg och äggstanningen har stannat.

Scroll to Top