RECEPT FRÅN HJ

Pankopanerad laxfilé

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
1 röstande.

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé à 120 g
  • Panering:

  • 2 matskedar senap
  • 2 matskedar honung
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • 2 matskedar olivolja
  • 1.5 deciliter pankoströbröd
  • 2 matskedar hackad persilja
  • 1 tesked finrivet citronskal
  • salt och peppar
  • Dillsås:

  • 1 deciliter majonnäs
  • 2 deciliter gräddfil
  • 1 deciliter hackad dill
  • 1 styck lime pressad saft
  • 1 tesked honung
  • Servera med:

  • kokt potatis
  • gröna ärter
  • sockerärter
  • citron
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Panering: Blanda senap, honung, pressad vitlök och olja i en skål. Blanda pankoströbröd, persilja, citronskal, salt och peppar på en tallrik. Pensla laxen med senapsblandningen och vänd den i ströbrödsblandningen.

2

Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen, ca 15 minuter.

3

Dillsås: Rör ihop majonnäs, gräddfil, dill, limesaft och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med kokt potatis, kokta ärter, kokta sockerärter och citronklyftor.


Recept