RECEPT FRÅN HJ

Hasselbackspotatis med persilja och citron

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
5 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg potatis
  • 80 g smör 40 + 40
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 st citron rivet skal
  • salt och peppar
  • 1 dl ströbröd
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala potatisen och skär skåror i potatis utan att skära igenom. Lägg gärna potatisen i en slev när du skär skårorna, så skär du garanterat inte helt igenom potatisen. Ställ potatisarna på en plåt med bakplåtspapper.

2

Rör ihop ca 40 g rumsvarmt smör, persilja, citronskal, salt och peppar. Lägg en klick smör på varje potatis. Tillaga i ugnen, 30 minuter.

3

Smält ca 40 g smör och pensla på potatisen. Strö över ströbröd och tillaga klart i ugnen, ca 15 minuter. Kontrollera att potatisarna är mjuka.


Kommentar:
Receptet är beräknat till 10 bufféportioner eller 4–6 menyportioner!

Recept