RECEPT FRÅN HJ

Grillad lax med curryremoulad

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 700 g laxfilé med skinn
  • 2 st citron
  • Citronglaze:

  • 1 st röd chilipeppar
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl pressad citron
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rivet citronskal
  • Curryremoulade:

  • 2 msk vatten
  • 1 msk curry
  • 0.5 dl ättiksgurka
  • 0.5 dl syltlök
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • kokt potatis
  • sockerärter

Gör så här

1

Citronglaze: Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Blanda med socker, vatten, citronsaft, timjan och salt i en kastrull. Koka ihop till en simmig lag. Låt svalna och rör i citronskal.

2

Lägg laxen med skinnet ner mot gallret och grilla indirekt i ca 10 minuter. Dela citronerna och lägg snittytan mot gallret och grilla i ca 5 minuter. Pensla laxen med glazen flera gånger under grillning.

3

Koka upp vatten och curry. Låt svalna. Hacka ättiksgurka och syltlök fint. Blanda med curry, majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

4

Servera laxen med remouladen, kokt potatis, sockerärter och grillad citron.


Kommentar:
Helgrillad lax som flörtar med den danska kusinen "rødspætte med remoulade". Lättlagat och en av sommarens godaste grillrätter.

Recept