RECEPT FRÅN HJ

Grillad korv med potatis- och bönsallad

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 200 g bönor gärna olika sorter
  • 700 g färskpotatis
  • 2 st färska lökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk honung
  • salt och peppar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 100 g fetaost
  • 8 st korvar
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk honung

Gör så här

1

Ansa och skölj bönorna. Koka dem i lättsaltat vatten i 4 minuter. Spola dem kalla och låt dem rinna av.

2

Tvätta potatisen och koka den mjuk. Låt den rinna av och ånga den torr. Dela stora potatisar. Skala löken och skiva den tunt. Fräs den mjuk i olja i stekpanna.

3

Blanda ner bönor och låt bli varmt. Vänd i potatisen och smaksätt med citronsaft, honung, salt och peppar. Blanda i persilja och smulad fetaost.

4

Grilla korvarna tills de fått fin färg. Rör ihop crème fraiche med senap och honung och servera till korv och potatissallad.


Kommentar:
Bönor, potatis och korv. Härlig semestermat för hela familjen.

Recept