Du behöver
- 200 g bönor gärna olika sorter
- 700 g färskpotatis
- 2 st färska lökar
- 1 msk olivolja
- 1 msk pressad citronsaft
- 2 tsk honung
- salt och peppar
- 0.5 dl hackad persilja
- 100 g fetaost
- 8 st korvar
- 1.5 dl crème fraîche
- 1 msk dijonsenap
- 0.5 tsk honung
Gör så här
1
Ansa och skölj bönorna. Koka dem i lättsaltat vatten i 4 minuter. Spola dem kalla och låt dem rinna av.
2
Tvätta potatisen och koka den mjuk. Låt den rinna av och ånga den torr. Dela stora potatisar. Skala löken och skiva den tunt. Fräs den mjuk i olja i stekpanna.
3
Blanda ner bönor och låt bli varmt. Vänd i potatisen och smaksätt med citronsaft, honung, salt och peppar. Blanda i persilja och smulad fetaost.
4
Grilla korvarna tills de fått fin färg. Rör ihop crème fraiche med senap och honung och servera till korv och potatissallad.
Bönor, potatis och korv. Härlig semestermat för hela familjen.