RECEPT FRÅN HJ

Frasiga gravlaxsnurror med spenat

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
32 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 2 deciliter purjolök
  • 200 gram färsk babyspenat
  • smör till stekning
  • 200 gram färskost t ex Philadelphiaost
  • 2 stycken rullar kyld smördeg rektangelformad
  • 300 gram gravad lax skivad
  • 1 styck ägg
  • flingsalt
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Fräs purjolök och spenat i en stekpanna med smör. Låt kallna.

2

Bred osten över smördegsplattorna. Fördela lax och spenatfräs över osten. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i 16 skivor.

3

Lägg snurrorna på bakpappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen, ca 18 minuter.


Kommentar:
Smördeg är praktiskt att använda till smårätter. Snurrorna går att förvara på ett underlag med bakplåtspapper i kylen. Sen är det enkelt att flytta över pappret till en plåt vid gräddningstillfället.

Recept