RECEPT FRÅN HJ

Fläskfilé i ädelostsås

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 3 dl crème fraîche
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 140 g ädelost
  • röd paprika
  • 10 st gula körsbärstomater
  • 140 g bacon
  • Servera med:

  • hasselbackspotatis
  • sallad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Krydda filén med salt och peppar. Bryn den runt om i en stekpanna med smör.

2

Blanda crème fraiche, grädde och fond i en kastrull, och koka upp. Smula i osten och låt den smälta i såsen. Smaka av med salt och peppar. Var försiktig med saltet eftersom både ädelosten och baconet är salta i sig.

3

Skiva köttet och lägg i en ugnsform. Häll på lite av såsen.

4

Kärna ur och skär paprikan i båtar. Halvera tomaterna. Lägg paprika och tomater runt om köttet. Gratinera i ca 15 minuter tills köttet är klart.

5

Strimla baconet och stek det knaprigt i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper. Strö baconet över köttet. Servera med resten av såsen, hasselbackspotatis och sallad.


Recept