RECEPT FRÅN HJ

Chokladkakor med apelsinkrisp

Okänd
32 bitar

Du behöver

  • 50 g sötmandlar skållade, skalade
  • 30 g pomeransskal kanderade, eller apelsinskal
  • 30 g russin eller soltorkade bär
  • 3 msk Rice krispies
  • 200 g mörk choklad
  • Formar till gjutning av choklad

Gör så här

1

Rosta mandlarna i 3–5 minuter i torr stekpanna. Låt svalna och hacka dem grovt.

2

Hacka den kanderade pomeransen. Blanda mandlar, pomerans, russin och Rice Krisp.

3

Smält chokladen i en skål över vattenbad. Blanda ner mandelblandningen i chokladen och häll i önskade formar. Slå formarna i bordet ett par gånger så eventuella luftbubblor försvinner. Låt chokladen stelna i rumstemperatur, ca 4 timmar.


Kommentar:
Receptet motsvarar 4 st chokladkakor.

Recept