RECEPT FRÅN HJ

Bjud på julens grannaste tårta!

Sju snöklädda granar stod på tårtan så vit, och hoppades att någon skulle hitta dit. Varsågoda och hugg in på julens godaste och grannaste tårta!

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar
0 röstande.

Du behöver

  • 75 gram smör
  • 1.5 deciliter mjölk
  • 3 stycken ägg
  • 3 deciliter strösocker
  • 3.75 deciliter vetemjöl
  • 0.75 deciliter kakao
  • 1 matsked bakpulver
  • Fyllning:

  • 200 gram smör
  • 500 gram färskost
  • 4 deciliter florsocker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1 styck apelsin
  • Garnera med:

  • pepparkakor
  • Ugn: 175º

Gör så här

1

Smörj tre formar med löstagbar kant, 20 cm i diameter, eller grädda en botten i taget i samma form.

2

Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, kakao och bakpulver, och sikta ner i smeten. Tillsätt smörblandningen och rör om till en slät smet.

3

Fördela smeten i formarna och grädda i ca 12 minuter. Låt kakan svalna några minuter i formen innan den stjälps upp.

4

Fyllning: Vispa samman rumsvarmt smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och apelsinskal till en fluffig smet.

5

Lägg samman bottnarna med kräm mellan och ovanpå och runt om. Garnera med pepparkakor.


Kommentar:
Tips! Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen så går det lätt att lossa kakan. Du kan också garnera tårtan med apelsinklyftor, apelsinskivor och hyvlad mörk choklad.

Recept