Du behöver
- 2 st squash ca 900 gram
- 1 nypa dill
- 300 g gravad lax
Dressing
1,5 msk senap söt senap
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
3 krm svartpeppar nymalen
1 st citron det yttersta finstrimlade skalet + saften av halva
1 msk äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
5,5 msk olivolja
Till garnering
dillvippor
svartpeppar nymalen
Gör så här
Ansa squashen och strimla eller skär i tunna band, använd gärna grönsakssvarv eller mandolin. Hacka dillen. Skär laxen i tunna skivor.
Blanda senapssorter, salt, peppar, citronskal, citronsaft, vinäger och honung i en stor skål. Vispa i oljan, lite i taget. Vänd ner ”squashpastan” och dillen. Vänd ner laxen. Garnera med dillvippor. Peppra.
Tips:?Grönsakssvarvar säljs i välsorterade köksbutiker.