Squashpasta med gravlax

Du behöver 2 st squash ca 900 gram 1 nypa dill 300 g gravad lax Dressing 1,5 msk senap söt senap 1 tsk dijonsenap 2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st squash ca 900 gram
  • 1 nypa dill
  • 300 g gravad lax

Dressing

1,5 msk senap söt senap
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
3 krm svartpeppar nymalen
1 st citron det yttersta finstrimlade skalet + saften av halva
1 msk äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
5,5 msk olivolja

Till garnering

dillvippor
svartpeppar nymalen

Gör så här

1

Ansa squashen och strimla eller skär i tunna band, använd gärna grönsakssvarv eller mandolin. Hacka dillen. Skär laxen i tunna skivor.

 

2

Blanda senapssorter, salt, peppar, citronskal, citronsaft, vinäger och honung i en stor skål. Vispa i oljan, lite i taget. Vänd ner ”squashpastan” och dillen. Vänd ner laxen. Garnera med dillvippor. Peppra.


Kommentar:
Tips:?Grönsakssvarvar säljs i välsorterade köksbutiker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top