Du behöver
- 600 g Strömminingsfiléer
- 50 g smör rumsvarmt
- 0,5 dl gräslök fint skuren
- 0,5 dl persilja fint skuren
- salt
- 1 msk ströbröd
- olja att steka i
Tillbehör
potatismos
citronklyftor
persilja
gräslök
Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader. Torka av strömmingen med hushållspapper och klipp bort ryggfenorna.
Rör ihop smöret med gräslök och persilja.
Lägg en klick örtsmör på köttsidan på hälften av filéerna. Salta lätt och lägg resten av filéerna ovanpå, köttsida mot köttsida. Strö på lite ströbröd.
Stek de dubbla strömmingsfiléerna på båda sidor i olja i medelhet panna tills de fått fin färg. Stek gärna i omgångar. Lägg i ugnsform och håll varma i ugn medan resten steks.
Servera med potatismos och citronklyftor. Strö lite persilja och gräslök på toppen.