Jultapas på kycklingvingar och ben

Du behöver kronfågel kycklingvingar kronfågel kycklingben Kryddblandning: salt 1 tsk mexikansk grillkrydda (kanel, kryddnejlika, ingefära, vitpeppar, paprikapulver och chilipulver) Citrussallad: 1 st sallad (ca 150...

Tillagningstid: 40 minuter
0 portioner

Du behöver

  • kronfågel kycklingvingar
  • kronfågel kycklingben

Kryddblandning:

salt
1 tsk mexikansk grillkrydda (kanel, kryddnejlika, ingefära, vitpeppar, paprikapulver och chilipulver)

Citrussallad:

1 st sallad (ca 150 g)
2 st apelsiner
6 st kumquats
1 st rödlök liten

Dipp:

1 st burk rostade röda paprikor (500 g, avrunnen vikt 360 g)
1 st vitlöksklyfta pressad
1 msk olja
salt och peppar

Gör så här

1
Salta kycklingvingarna väl. Blanda kryddorna, häll i en större plastpåse, lägg i vingarna och skaka runt i kryddorna. Grilla vingarna i 225º C, i 20–25 min. Krydda kycklingbenen med grillkrydda och stek tillsammans med vingarna, öka tiden något. Köttsaften ska vara klar och ofärgad. Skölj salladen. Skär skalet av apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor, skiva sköljda kumquats. Blanda apelsin/ kumquats med salladen och klyftad rödlök. Mixa samman ingredienserna till såsen, låt stå och mogna en stund i kyl. Smaka av om mer kryddor behövs. Servera julkryddade kycklingvingar och grillade kycklingben med dippa och citrussallad.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top