Korv med bröd och surkål

Du behöver 1 st lök stor gul 4.5 msk rapsolja 1 st surkål (ca 700 g), avrunnen 1.5 msk socker 5 st pepparkorn svarta 1...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 st lök stor gul
  • 4.5 msk rapsolja
  • 1 st surkål (ca 700 g), avrunnen
  • 1.5 msk socker
  • 5 st pepparkorn svarta
  • 1 st lagerblad
  • 1.5 dl vatten
  • 5 st korv t ex bratwurst eller chorizo
  • korvbröd till servering
  • 3.5 st saltgurka
  • senap

Gör så här

1
Skala, dela och skiva löken.

2
Fräs löken guldgul i oljan i en gryta, cirka 3 minuter. Tillsätt kålen och fräs den tillsammans med löken cirka 5 minuter, rör om då och då. Smaka av med socker. Blanda i pepparkorn och lagerblad. Tillsätt vattnet och låt kålen koka under lock, på medelstark värme, cirka 20 minuter. Rör om då.

3
Grilla korven och servera den i korvbröd tillsammans med skivad saltgurka, senap och surkål.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top