Tonfiskpasta med oliver och kapris

Du behöver 400 g pasta t ex fusilli 2 st burkar tonfisk à ca 200 g, msc-märkt, 2 st citron saft och det yttersta rivna...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta t ex fusilli
  • 2 st burkar tonfisk à ca 200 g, msc-märkt,
  • 2 st citron saft och det yttersta rivna skalet
  • 2 msk kapris
  • 16 st kalamataoliver utan kärnor
  • 12 st körsbärstomater
  • 150 g haricots verts lättkokta
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • parmesanost

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2
Häll av tonfisken och blanda med citronsaft och -skal, kapris, skivade oliver, tomater i bitar och haricots verts i en skål. Smaka av med salt och peppar.

3
Häll av pastavattnet, häll tillbaka pastan i kastrullen och vänd ner tonfiskblandningen i den heta pastan.

4
Servera med nyriven parmesanost.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 471, fett 21 g, kolhydrater 56 g och fibrer 5 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top