Du behöver
- 3 st seabream
- 3 st vitlöksklyftor pressade eller rivna
- salt
- olivolja
- 400 g cocktailtomater
- 0.5 st röd chili hackad
- 2.5 msk vitt vin
- 100 g haricots verts lättkokta
- 4 st salladslökar strimlade
- flingsalt, nymald peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skär 4–5 snitt i skinnet på båda sidor om fiskarna. Gnid in dem med salt och vitlök, pensla med olivolja.
2
Grilla dem 2 minuter på varje sida i het grillpanna (eller stek dem i stekpanna med lite olja). Lägg i en form penslad med olivolja. Lägg delade tomater och hackad chili runt om, skvätt över vinet. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
3
Ta ut formen och lägg i sallads-lök och haricots verts.
4
Sätt in i ugnen i ytterligare cirka 5 minuter. Fisken är klar när den lossnar från benet eller när innertemperatur är 52 grader, använd stektermometer. Strö över flingsalt och svartpeppar, särskilt på grönsakerna.
5
Servera med potatisklyftor eller pressad potatis.
Till servering: potatisklyftor eller pressad potatis
Seabream säljs ibland under namnen daurade eller guldsparid. Den har ett vitt fast kött med läcker smak, perfekt att steka eller grilla hel.