Grillad seabream med vitlök och tomat

Du behöver 3 st seabream 3 st vitlöksklyftor pressade eller rivna salt olivolja 400 g cocktailtomater 0.5 st röd chili hackad 2.5 msk vitt vin...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st seabream
  • 3 st vitlöksklyftor pressade eller rivna
  • salt
  • olivolja
  • 400 g cocktailtomater
  • 0.5 st röd chili hackad
  • 2.5 msk vitt vin
  • 100 g haricots verts lättkokta
  • 4 st salladslökar strimlade
  • flingsalt, nymald peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skär 4–5 snitt i skinnet på båda sidor om fiskarna. Gnid in dem med salt och vitlök, pensla med olivolja.

2
Grilla dem 2 minuter på varje sida i het grillpanna (eller stek dem i stekpanna med lite olja). Lägg i en form penslad med olivolja. Lägg delade tomater och hackad chili runt om, skvätt över vinet. Sätt in i ugnen i 10 minuter.

3
Ta ut formen och lägg i sallads-lök och haricots verts.

4
Sätt in i ugnen i ytterligare cirka 5 minuter. Fisken är klar när den lossnar från benet eller när innertemperatur är 52 grader, använd stektermometer. Strö över flingsalt och svartpeppar, särskilt på grönsakerna.

5
Servera med potatisklyftor eller pressad potatis.


Kommentar:
Till servering: potatisklyftor eller pressad potatis
Seabream säljs ibland under namnen daurade eller guldsparid. Den har ett vitt fast kött med läcker smak, perfekt att steka eller grilla hel.

Annons
Scroll to Top