Szechuanstekt biff med grönsaker

Du behöver 4 skiva biff utskuren, ca 2 cm tjocka 1 tsk szechuanpeppar mortlad flingsalt 1 pkt sparrisbroccoli eller 1 stånd broccoli 1 pkt haricots...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva biff utskuren, ca 2 cm tjocka
  • 1 tsk szechuanpeppar mortlad
  • flingsalt
  • 1 pkt sparrisbroccoli eller 1 stånd broccoli
  • 1 pkt haricots verts
  • 6 st salladslökar
  • 2 st pak choi
  • smör och olja till stekning
  • sås
  • 0.5 st thaichili finhackad
  • 2 st vitlök finrivna
  • 7 cm ingefära skalad riven
  • 3 msk japansk soja
  • 1 st lime saften
  • 2 msk honung
  • 2 msk hoisinsås

Gör så här

1
Torka av köttet, gnid in det med szechuanpeppar och salt.

2
Sköl och ansa grönsakerna. Skär broccolin i buketter, skär lökarna i tre delar, klyfta pak choyen.

3
Rör samman alla ingredienserna till såsen i en skål.

4
Hetta upp en stekpanna med smör och olja ordentligt, lägg i köttet när den är riktigt het och smöret har tystnat. Stek 1 minut per sida (längre om du vill ha mindre rött kött), lägg över på en tallrik och ställ att vila på spisen. Stek sedan grönsakerna i olja, först broccoli och bönor ett par minuter, sedan även salladslökar och pak choy ett par minuter till. Häll över såsen och låt allt bli hett.

5
Skiva köttet och servera det med grönsaker, ris och plockade korianderblad.


Kommentar:
Till servering: nykokt jasminris och färska korianderblad

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top