Sallad under apelsinträdet

Du behöver 1 st mâchesallad 1 kruka romansallad 1 st solrosskott ask 1 st körsbärstomater ask 1.5 st apelsiner 1 st rödlök Dressing: 4 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1 st mâchesallad
  • 1 kruka romansallad
  • 1 st solrosskott ask
  • 1 st körsbärstomater ask
  • 1.5 st apelsiner
  • 1 st rödlök

Dressing:

4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 tsk örtsalt
2 tsk honung gärna lavendelhonung

Till garnering:

pinjenötter ett par matskedar rostade på toppen

Gör så här

1
Skölj salladerna och varva dem i en stor skål med solrosskott och tomater. Skala och klyfta apelsin och rödlök och blanda i.

2
Ljumma ingredienserna till dressing i en kastrull och ringla den över salladen i serveringsögonblicket. Strö över rostade pinjenötter.


Kommentar:
Duka upp en vårbuffé med inspiration från kryddornas och dofternas Provence. Lena Linderholm, hängiven matlagare och konstnär, bjuder på sina bästa rätter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top