Sockerärtssallad

Du behöver sockerärter färska eller tinade 1 l vatten 2 tsk koksalt 87.5 g parmesanost (eller västerbottensost) gourmetsalt ca 1 tsk Gör så här 1...


20 portioner

Du behöver

  • sockerärter färska eller tinade
  • 1 l vatten
  • 2 tsk koksalt
  • 87.5 g parmesanost (eller västerbottensost)
  • gourmetsalt ca 1 tsk

Gör så här

1
Sänk ner hälften av sockerärterna åt gången i kokande, saltat vatten, låt sjuda 1 minut och ta upp med hålslev. Kyl genast i kallt vatten. Kan göras en dag i förväg, låt rinna av och förvara täckt och kallt.

2
Hyvla osten tunt och varva med kalla kokta sockerärter på 2-3 uppläggningsfat. Strö på lite gourmetsalt in emellan.


Kommentar:
En av många rätter i vår härliga bröllopsbuffé!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top