Röd hoummos i svamphattar

Du behöver 5.5 st chilipepparfrukt röda 500 g kikärter gärna avrunna från burk 2 msk olivolja 0.5 dl saft nypressad av limefrukt 2 st vitlöksklyftor...


25 portioner

Du behöver

  • 5.5 st chilipepparfrukt röda
  • 500 g kikärter gärna avrunna från burk
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl saft nypressad av limefrukt
  • 2 st vitlöksklyftor skalade och skivade
  • 2 tsk gourmetsalt
  • 1 msk hackad persilja
  • 27.5 st champinjonhattar medelstora

Gör så här

1
Rosta chilifrukterna i 250 grader het ugn 5-7 minuter. Låt svalna lite, halvera och ta bort vitt kött och kärnor. Skrapa fruktköttet från skinnet och mixa med kikärter, olja, limejuice, vitlök och salt. Rör till sist i persiljan för hand.

2
Fyll ansade svamphattar toppigt med hoummos, garnera med persiljeblad.


Kommentar:
En av många rätter i vår härliga bröllopsbuffé!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top