Primör-couscous

Du behöver 250 g snabb-couscousgryn 5 dl kokande vatten salt 1 knippa rädisor 1 pkt (250 g) fryst sparris 1/2 msk (solros)olja 1-2 gula paprikor...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 250 g snabb-couscousgryn
  • 5 dl kokande vatten
  • salt
  • 1 knippa rädisor
  • 1 pkt (250 g) fryst sparris
  • 1/2 msk (solros)olja
  • 1-2 gula paprikor
  • svartpeppar

Gör så här

1
Lägg couscousen i en rymlig bunke och slå kokande vatten över, lägg på lock och vänta cirka 5 minuter tills grynen sugit upp all vätskan. Salta då lite och rör försiktigt om. Håll varmt under lock.

2
Ansa och klyfta rädisorna, ånga dem 1 minut i en bottenskyla vatten i liten kastrull. Ta upp och håll varmt tillsammans med couscousen.

3
Skär sparrisen i 2 cm stora bitar, spar knopparna hela. Fräs stjälkbitarna i ganska het olja 3-4 minuter, knopparna bara 1-2 minuter. Ta upp och lägg tillsammans med couscous och rädisor.

4
Ta ur och tärna paprikan, fräs bitarna 1 minut i oljan och blanda in i couscousen tillsammans med lite nymalen peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top