Kikärtsbollar

Du behöver 2 dl kikärtor malda eller mixade 1 msk vetemjöl 1 st vitlöksklyfta finhackad 0.5 st lök finhackad röd 2 msk koriander (eller persilja)...


8 portioner

Du behöver

  • 2 dl kikärtor malda eller mixade
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 0.5 st lök finhackad röd
  • 2 msk koriander (eller persilja)
  • 1 krm kryddpeppar mald
  • 1.5 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • olja

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser utom oljan till en grynig massa. Ta upp av blandningen och tryck ihop bollar. Visar det sig vara omöjligt, sätt till någon droppe vatten. Dock brukar det inte behövas.

2
Hetta upp mycket generöst med olja i en stekpanna. Lägg i bollarna och låt dem sakta få färg runt om.

3
Njut dem till bröd och grönsaker samt en god chilisås, eller sötsur sås.


Kommentar:
Välj bröd och sås till som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top