Klä din julgran som ett proffs – 5 smarta tips

Vill du fixa en riktigt snygg gran och dessutom undvika jobbigt trassel av julgransbelysningen? Här listar vi 5 tips för dig som vill klä julgranen som ett proffs.

TIPS 1: Häng julgransbelysningen vertikalt

Börja med att hänga upp julgransbelysningen. Vill du slippa trassel och många minuters kämpande med att vira slingan flera varv runt granen? Häng i stället julgransbelysningen uppifrån och ner. Det sparar mycket tid och energi!

Foto: Ellos Home

TIPS 2: Välj ett tema

Disneygran med extra allt i all ära men är du ute efter en mer stilren gran kan det vara smart att hålla sig till ett tema. Vare sig det handlar om att hålla sig till en särskild färgskala eller val av material.

Foto: Ikea

TIPS 3: Häng glaskulorna högt

Har du ömtåliga julkulor i glas? Undvik att de går sönder genom att hänga dem högt upp i julgranen. Har du barn eller husdjur blir detta tips extra viktigt.

Foto: H&M Home

TIPS 4: Mixa former

Precis som när du skapar ett stilleben så krävs det olika former och storlekar för att det ska bli intressant för ögat. Låt därför julgransdekorationer i olika former och storlekar få flytta in i granen.

Foto: House Doctor

TIPS 5: Välj en snygg julgransfot

Julgransfoten hamnar lätt i skymundan – men är en viktig detalj som bidrar till helhetsintrycket.

Foto: Star Trading

Artikeln publicerades först hos Hus & hem.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top