Saffranssnittar med maräng

Vackert gula saffranssnittar toppade med hallonsylt och maräng.


20 stycken

Du behöver

  • ½ g saffran
  • 1 msk kokande vatten
  • 150 g smör, i bitar
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl hallonsylt
  • Maräng
  • 1 äggvita
  • 1 dl strösocker
  • Topping
  • ½ dl mandelspån
  • Ugn
  • 175°

Gör så här

1

Låt saffranet dra i vattnet i 20 minuter. Blanda snabbt ihop smör, socker, mjöl och saffran, gärna i en matberedare. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.

2

Dela degen i 2 bitar. Rulla ut till längder, 35 cm långa, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av längderna. Fyll med sylt.

3

Maräng: Vispa äggvitan till skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa till en fast maräng.

4

Topping: Bred på marängen och strö på mandelspån.

5

Grädda strax under ugnens mitt i 18 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top