Du behöver
- ½ g saffran
- 1 msk kokande vatten
- 150 g smör, i bitar
- 2 msk strösocker
- 3 dl vetemjöl
- ½ dl hallonsylt Maräng
- 1 äggvita
- 1 dl strösocker Topping
- ½ dl mandelspån Ugn
- 175°
Gör så här
Låt saffranet dra i vattnet i 20 minuter. Blanda snabbt ihop smör, socker, mjöl och saffran, gärna i en matberedare. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
Dela degen i 2 bitar. Rulla ut till längder, 35 cm långa, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av längderna. Fyll med sylt.
Maräng: Vispa äggvitan till skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa till en fast maräng.
Topping: Bred på marängen och strö på mandelspån.
Grädda strax under ugnens mitt i 18 minuter. Låt svalna och skär i bitar.