Saffranskakor med nutella

Saffran och nutella – en läcker kombination i söta minimuffins.


24 stycken

Du behöver

  • ½ g saffran
  • 1 msk kokande vatten
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 dl nutella
  • Ugn
  • 175°

Gör så här

1

Låt saffranet dra i vattnet i 20 minuter. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt saffran, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop till en deg.

2

Rulla ut degen till 1 längd. Dela den i 24 bitar. Rulla till bollar och lägg i minimuffinsformar.

3

Fyllning: Doppa citruspressen i mjöl och tryck ner i varje boll, eller gör en fördjupning med änden på en träslev. Fördela nutellan i hålen.

4

Grädda strax under ugnens mitt i 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top