Saffransbullar med mandelmassa

Saftiga saffransbullar med fyllning av smör och mandelmassa.


40 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 1 g saffran
  • 5 dl mjölk
  • 1 ½ dl strösocker
  • 250 g kvarg, 10 %
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 17 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 200 g mandelmassa, riven
  • 1 msk vaniljsocker
  • Pensling
  • Uppvispat ägg
  • Mandelspån
  • Ugn
  • 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret med saffranet. Häll i mjölken och värm till 37°.

2

Häll lite av degspadet över jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt resten av deg- spadet, socker, kvarg, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

3

Fyllning: Rör ihop smör, mandelmassa och vaniljsocker

4

Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en platta. Bred på fyllning, vik degen dubbel på längden, platta till och skär i 22 remsor.

5

Snurra ihop varje remsa till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

6

Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån.

7

Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top